ionicons-v5_logos
MultiVersus yeniden başlatılıyor - işte yenilikler ve değişenler

MultiVersus yeniden başlatılıyor - işte yenilikler ve değişenler

Warner Bros.' dövüş oyunu MultiVersus, uzun zamandır beklenen yeniden lansmanıyla 28 Mayıs Salı günü geri dönüyor . Super Smash Bros.'dan ilham alan platform savaşçısı, geliştirici Player First Games'in çevrimiçi çok oyunculu maçların yerel, dört kişilik maçlar gibi hissettirmesi için tasarladığı genişletilmiş kadro, yeni görseller ve geliştirilmiş net koduyla önümüzdeki hafta büyük bir revizyona giriyor.

YENİ SAVAŞÇILAR

Starship Troopers, Helldivers 2 ve asıl noktayı kaçırıyoruz

YENİ GÖRSELLER VE YENİ AĞ KODU

RİFTS, YENİ BİR PVE MODU

YENİ PARA BİRİMLERİ

Warner Bros.' dövüş oyunu MultiVersus, uzun zamandır beklenen yeniden lansmanıyla 28 Mayıs Salı günü geri dönüyor . Super Smash Bros.'dan ilham alan platform savaşçısı, geliştirici Player First Games'in çevrimiçi çok oyunculu maçların yerel, dört kişilik maçlar gibi hissettirmesi için tasarladığı genişletilmiş kadro, yeni görseller ve geliştirilmiş net koduyla önümüzdeki hafta büyük bir revizyona giriyor.


MultiVersus'un resmi lansmanıyla birlikte gelen uzun bir değişiklik listesi var - önceki sürüm açık beta olarak etiketlenmişti - ve yenilikleri aşağıda açıklayacağız.


YENİ SAVAŞÇILAR

28 Mayıs'ta başlayacak olan 1. sezonda MultiVersus için dört yeni karakter onaylandı. Bunlar DC'den Joker (bir kez daha Mark Hamill tarafından seslendirildi), Adventure Time'dan Banana Guard, Friday the 13th'ten Jason Voorhees ve The Matrix'ten oluşuyor. Ajan Smith .


Player First Games'in kurucu ortağı ve MultiVersus'un oyun direktörü Tony Huynh , bir video röportajında ​​Polygon'a Joker'in "cihazlarla dolu" olduğunu ve karakterin uzun geçmişine göndermelerle dolu olduğunu söyledi. Huynh, "Bu karakteri Joker hayranlarının son derece mutlu olacağını düşündüğüm bir şekilde hayata geçiriyoruz" dedi. Huynh, Joker'in büyücü tipi bir dövüşçü olduğunu ve şu anda " MultiVersus'ta pek iyi temsil edilmeyen " bir sınıf olduğunu söyledi ve "ve böylece oyuncu deneyimi çeşitliliğimizi oldukça ileri taşıyor."


Starship Troopers, Helldivers 2 ve asıl noktayı kaçırıyoruz

Starship Troopers, Helldivers 2'ye ilham veren 1997 yapımı aksiyon filmidir. Kötü şöhretli Hollandalı tuhaf adam Paul Verhoeven'in yönettiği Starship Troopers, çıktığında geniş çapta karalanmıştı. Bazıları filmi açıkçası beğenmedi. Ancak daha iyisini bilmesi gereken insanlar da dahil olmak üzere diğerleri asıl noktayı tamamen gözden kaçırdılar. Çünkü Yıldız Gemisi Askerleri hicivdir. Helldivers 2, Starship Troopers'ın tonunu ve fikrini ödünç alarak Amerikan askeri sanayi kompleksiyle dalga geçiyor. Geriye dönüp filmin nasıl karşılandığını ve kaç

kişinin bunu anlamadığını görmek Helldivers 2'yi şimdi anlamamıza yardımcı olabilir. Polygon'dan Patrick Gill tüm bu tehlikeli şeyi açıklıyor.


Banana Guard, oyunun yeni eğitimini tamamlayan oyuncular için lansman sırasında ücretsiz olacak. Lady Banana Guard versiyonunun kilidini açmak da ücretsiz olacak.

Jason Voorhees, MultiVersus kadrosuna yeni bir tank sınıfı karakter getiriyor . Jason büyük ve daha da önemlisi ağır olacak , yalnızca Demir Dev'in yanında cüce kalacak. “[Dövüş oyunu] türünü anlarsanız, buradaki en büyük zorluk, büyük karakterlerin genellikle uygun olmamasıdır, ancak [biz] bu deneyime bakarak şöyle düşündük: 'Dövüş oyunu türünde geçerli bir büyük karakteri nasıl yaparız ? oyun mu?'” dedi Huynh. “Ve bence bu konuda gerçekten iyi bir iş çıkardık.”

Jason, oyunun 1. sezon premium battle pass'ı aracılığıyla satışa sunulacak.

Ajan Smith'le ilgili ayrıntılar hâlâ açıklanacak. The Matrix serisinin yinelenen kötü adamının MultiVersus'un 1. sezonunda bir ara ortaya çıkması bekleniyor .


YENİ GÖRSELLER VE YENİ AĞ KODU

Player First Games, MultiVersus'u sıfırdan yeniden inşa ettiğini söylüyor . Buna Epic Games'in Unreal Engine 4'ünden Unreal Engine 5'e geçiş yapan bir teknoloji yükseltmesi de dahildir. Daha iyi görünümlü, daha büyük karakterler ve geliştirilmiş aydınlatma bekleyebilirsiniz.

Rekabet açısından daha önemlisi MultiVersus'un yeni çok oyunculu ağ kodudur. Bu, dövüş oyunu topluluğunun tercih ettiği teknoloji çözümü anlamına gelir: geri alma ağ kodu. Player First Games bunu şöyle açıklıyor:

Basitçe söylemek gerekirse, geri alma ağ kodu yine de oyuncu girişlerini ileri geri gönderiyor, ancak her düğmeye basıldığında, tam etkinleştirme anını belirten kesin bir zaman damgası eşlik ediyor. Bu, müşterinin girdiyi amaçlanan zamanda almış olsaydı ne olacağını yeniden yapılandırmasına olanak tanır. Geriye sıçrayıp ardından anında bulunduğunuz yere geri dönmeyi simüle eden oyun, akıcı ve keyifli bir deneyim sunar. Geri alma ağ koduyla rakibinizle tam olarak aynı şeyi görürsünüz; bu, onların konumlarının ve animasyon çerçevelerinin her zaman en doğru konuma güncellendiği ve buradan tahmin edilmeye devam edildiği anlamına gelir.

Huynh, Polygon'a oyunun açık beta döneminin "gerçekten mümkün olduğunca çok şey öğrenmemizle ilgili olduğunu" ve geliştirme ekibinin çok şey öğrendiğini söyledi. "Artık mutlak birinci sınıf net kodumuz var" dedi, "böylece oyuncular ülkenin her yerindeki arkadaşlarıyla oynayabilir ve neredeyse çevrimdışıymış hissi veren harika bir deneyim yaşayabilir." MultiVersus'un yeni ağ kodunun yayın öncesi sürümüyle ilgili uygulamalı çalışmalarıma dayanarak Player First bunu gerçekleştirdi. Kıtalararası maçlar bile şaşırtıcı derecede akıcı ve gecikmesizdi.


RİFTS, YENİ BİR PVE MODU

MultiVersus'ta ayakları ıslanan oyuncular (ve daha az hararetli bir rekabet isteyenler) için yeni bir şey var: yarıklar, diğer bir deyişle bilgisayar kontrollü rakiplere karşı yapılan savaşlar. Rift'ler, oyunun devam eden hikayesi için mevsimsel zorluklar ve anlatı parçaları sağlayacak. Player First yeni PvE modunu şöyle açıklıyor:

İster Joker'in Batcave'e sızması, ister Batman ve Velma'nın en iyi dedektifin kim olduğuna karar vermek için bir araya gelmesi olsun, her Rift'te belirli bir tema etrafında bir dizi savaş veya mücadele olacak. Bu temalar, 1. sezonda kadromuza katılan Palyaço Suç Prensi için Kaos gibi sezonluk "Uyumlamalar" etrafında düzenlenecek. Her MultiVersus savaşının karakter etkileşimleriyle dolup taşması gibi , her Vadi'yi "benzersiz" hale getirmek istedik. MultiVersus, ”her sezon.

Huynh, Rift'lerin "gerçekten çok çeşitli bir deneyim için birbirleriyle etkileşime giren karakterler ve tonlarca mini oyun" içeren yerleşik sinematik ve hikaye öğelerine sahip olacağını söyledi. "Bence oyunculara oyunun nasıl oynanacağını öğretmek konusunda gerçekten iyi bir iş çıkarıyor ama aynı zamanda pek çok yeni deneyime de sahip."

Player First, Rifts'i geliştirmeye ve genişletmeye devam edeceğine söz veriyor: "Hayal edebildiğimiz her şeyi inşa edebilir ve bunu oyunculara sunabiliriz [...]" dedi Huynh. Oyunun yeni ağ kodu sayesinde MultiVersus Rifts'in arkadaşlarla işbirliği içinde tamamen oynanabileceğini ekledi.


YENİ PARA BİRİMLERİ

Oyunun açık betası sırasında MultiVersus'un premium para birimi Gleamium'a gerçek para harcayan oyuncular , bu para birimini ellerinde tutacak ve bu para, karakter kilit açma işlemleri ve gelecekteki premium savaş geçişleri için harcanabilecek. Oyuncular ayrıca açık beta sırasında kazanılan karakter jetonlarını ve savaş bileti jetonlarını elinde tutacak ancak Player First ve Warner Bros. artık bu para birimlerini sunmayacak.


MultiVersus'un yeniden lansmanı ile Gleamium'a ek olarak üç yeni para birimi daha olacak:


Oyun içinde kazanılabilen ve savaşçı elde etmek için kullanılabilen savaşçı para birimi

Oyun içinde kazanılabilen ve oyuncuların karakterlere dövüş sırasında bufflar kazandırmak için ekleyebileceği ayrıcalıklar ve güçlendirmeler için harcanabilen avantaj para birimi

 “Sonunda, oyundaki en nadir kozmetik ürünleri temsil eden Prestige kozmetik ürünlerinin kilidini açmak için Prestige para biriminizi kullanacaksınız. Bu eşyaların kilidi yalnızca Prestige para birimi kullanılarak açılabilir."


MULTİVERSUS YENİDEN PİYASAYA SÜRÜLDÜĞÜNDE HÂLÂ ÜCRETSİZ OLARAK OYNAYABİLECEK Mİ?

Evet. MultiVersus'un yeniden lansmanı PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One ve Xbox Series X'te ücretsiz olarak indirilebilecek. Oyundan premium battle pass satın alımları ve doğrudan Gleamium satın alımları yoluyla para kazanılacak.

Popüler Kategoriler
State of Decay
State of Decay

State of Decay 3, Xbox Showcase’te gösterilecek